Pentru facilitarea liberei circulaţii a asistenţilor medicali generalişti pe teritoriul U.E., Comisia Europeană, în baza Regulamentului 983/2015, a prevăzut introducerea cardului profesional european (C.P.E.), pentru asistenţii medicali generalişti, începând cu data de 18 ianuarie 2016.
 
Pentru obţinerea Cardului Profesional European persoanele interesate vor accesa portalul Your Europe la care vor fi publicate toate documentele necesare care au fost notificate de autorităţile competente din fiecare Stat Membru (Click aici).
 

Documentele în format electronic vor fi încărcate în profilul virtual al solicitantului, după conectarea la interfaţa publică a I.M.I., printr-un cont de utilizator înregistrat prin platforma europeană a Comisiei Europene (ECAS – European Commission Authentification System).

La nivel naţional, Ordinul Asistentilor Medicali Generalişti, Moaşelor si Asistenţilor Medicali din Româania este autoritatea competentă de emitere şi, după caz, de eliberare a cardului profesional european pentru asistenţii medicali generalişti români, desemnată prin O.U.G. nr. 144/2008 cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru a facilita depunerea cererilor de emitere a cardului, începând cu data de 01 februarie 2016, O.A.M.G.M.A.M.R., prin filialele sale, acordă consultanţă şi asistenţă în întocmirea dosarului electronic C.P.E., de către solicitanţi.

Taxa de emitere a Cardului Profesional European de către O.A.M.G.A.M.A.M.R. este de 200 RON.

Alte informatii

Regulamentul de punere în aplicare (U.E.) 2015/983 al Comisiei din 24 iunie 2015 privind procedura de eliberare a cardului profesional european și aplicarea mecanismului de alertă (Descarcă aici)

Regulamentului (U.E.) nr. 1024/2012 privind cooperarea administrativă prin intermediul Sistemului de informare al pieței interne („Regulamentul IMI”) (Descarcă aici)

Caută

Contact Rapid

Numele tău

Adresa ta de e-mail

Telefon

Subiect

Mesajul tăucaptcha

Introdu codul de mai sus: